logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Cocreatie & participatie in onderzoek: chemie tussen burgers en onderzoekers - 13-14/12/2012

donderdag, 13 december, 2012 - 13:00 to vrijdag, 14 december, 2012 - 13:00
Stadscampus Universiteit Antwerpen
Grauwzusters - Lange Sint-Annastraat 7, 2000 Antwerpen
Vlaamse en Nederlandse Wetenschapswinkels
02/629.18.34
jozefien.de.marree@vub.ac.be
https://www.vub.be/wetenschapswinkel/Evenementen/Inspiratiedagen2012.htm
Inspiratiedagen

Onderzoek is steeds vaker een ‘meerstemmig’ proces. Zowel nationaal als internationaal worden stemmen uit de maatschappij meer en meer gehoord. Organisaties en burgers zijn actief betrokken bij het bepalen van onderzoeksthema’s, uitvoering van onderzoek en valorisatie van resultaten. 

Burgers en onderzoekers zoeken zo samen naar oplossingen en antwoorden die de maatschappij ten goede komen. Deze interactie is vaak een verkenning van onbekend terrein: soms duiken er spanningen op, of zijn reacties onvoorspelbaar. Even vaak blijkt de samenwerking een sterke katalysator te zijn. Kortom: de chemie tussen wetenschappers en de samenleving borrelt en bruist en is zeker het verkennen waard.

Daarom zetten de Wetenschapswinkels Antwerpen en Brussel de Inspiratiedagen van de Vlaamse en Nederlandse Wetenschapswinkels dit jaar in het teken van ‘Cocreatie en participatie in onderzoek’. Ter ere van hun 10-jarige bestaan is deze editie een feestelijke tweedaagse, met als kers op de taart de uitreiking van de Interlandse Prijs.