logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Economische crisis bekeken vanuit bankinstellingen

woensdag, 12 december, 2012 - 10:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
campus Etterbeek
D 108
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
Lezing

Op 12 december 2012 organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming een lezing over de financiële crisis. 

De crisis raakt maar niet ten einde. Wat in 2007 startte als een relatief beperkt probleem in de markt van rommelhypotheken, had tegen eind 2008 het gehele bancaire systeem ontredderd. In 2009 leidde het tot een wereldwijde recessie, en eind 2010 blijkt dat ontwikkelde landen zelf op de rand van het faillissement balanceren. In 2011 zien wij in toenemende mate nationalistische en protectionistische reflexen. De wereld is dus in een transformatie verwikkeld en zal er na deze crisis totaal anders uitzien. Het banksysteem krijgt een nieuw design, de nieuw opkomende economieën verhogen hun inspraak in de wereldpolitiek, en wereldwijde onhoudbare onevenwichten moeten kordaat aangepakt worden. Maar de transitie zal lang duren en niet steeds gemakkelijk zijn. Tijdens die transitie zullen veel existentiële vragen gesteld worden die amper 4 jaar geleden als totaal irrelevant beschouwd werden. Denk maar aan de vraag of en hoe de euro deze crisis zal overleven. Het is onmogelijk om een scenario te schetsen hoe alles precies in mekaar zal passen, maar het is wel mogelijk een aantal pistes, en mogelijke pijnpunten te schetsen. Dat is de ambitie van deze uiteenzetting.

Met Prof. dr. Freddy Van den Spiegel, Vrije Universiteit Brussel, hoofdeconoom BNP Paribas Fortis.

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.