Eerste lezing in nieuwe “Gabriel M.Wilner lecture series on the Law and Institutions of the European Union”

dinsdag, 24 april, 2012 - 18:00
Universitaire Stichting
Zaal Félicien Cattier
Egmontstraat 11, 1000 Brussel
Centrum voor Europees Recht van de Vrije Universiteit Brussel
Francoise.Vanden.Broeck@ulb.ac.be
Lezing

Op dinsdag 24 april 2012 lanceren het Centrum voor Europees Recht van de Vrije Universiteit Brussel en het Institut d’études européennes van de Université libre de Bruxelles de tweejaarlijkse “Gabriel M. Wilner lecture series on the Law and Institutions of the European Union”. De benaming verwijst naar het “Brussels Seminar on the Law and Institutions of the European Union” dat door Prof. Gabriel M. Wilner sedert de oprichting in 1973 werd georganiseerd in samenwerking met het Centrum voor Europees Recht (VUB) en het Institut d’études européennes (ULB).

De “Gabriel M. Wilner lecture series” wordt georganiseerd ter nagedachtenis en als eerbetoon aan Prof. Gabriel M. Wilner, die jarenlang doceerde aan de University of Georgia (Athens, Georgia, USA), de Vrije Universiteit Brussel (PILC) en de Université libre de Bruxelles.

Karel De Gucht, Europees Commissaris voor Handel, zal de inaugurele lezing geven. Hij zal spreken over "EU-US Trade Relations: Issues and Policy Challenges".

De inaugurele lezing zal plaatsvinden op dinsdag 24 april 2012 in de Universitaire Stichting (zaal Félicien Cattier), Egmontstraat 11, 1000 Brussel. De lezing vangt aan om 18u en wordt gevolgd door een receptie.

Om uw aanwezigheid te bevestigen, gelieve een e-mail te sturen naar Francoise.Vanden.Broeck@ulb.ac.be.