logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Elektronenmicroscopie voor materiaalonderzoek

woensdag, 10 oktober, 2012 - 14:00
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
activiteitendag

Op woensdag 10 oktober houdt de wetenschapskaravaan halt bij de onderzoeksgroep EMAT (Universiteit Antwerpen) van professor Staf Van Tendeloo (eveneens verbonden aan de VUB). Deze onderzoeksgroep houdt zich bezig met elektronenmicroscopie voor materiaalonderzoek, waardoor je een heel goed beeld krijgt van de structuur en samenstelling van materiaal wat bijdraagt tot het ontdekken en het verbeteren van nieuwe materialen. Bijna 50 jaar na het ontstaan van de groep behoort ze tot de absolute wereldtop in het vakgebied, geniet ze heel wat internationale uitstraling en heeft ze een uitstekende verstandhouding met de bedrijfswereld. Na een voorstelling van het driepotenonderzoek (fundamenteel, toegepast en industrieel) brengen we een bezoek aan de laboratoria met een uniek instrumentarium voor het onderzoek van materialen.

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.