Erfgoeddag: alumni ontmoeten elkaar in Mu.zee, Oostende

Romestraat 11, 8400 Oostende
Oudstudentenbond i.s.m. de dienst- Studenten- en Alumnirelaties VUB
Alumni-event

Op 22 april maak je er best geen luie zondag van, want het is Erfgoeddag!

De Oudstudentbond en de dienst Studenten- en Alumnirelaties van de VUB trekken naar Oostende voor een bezoek aan Mu.Zee, het kunstmuseum aan zee voor Belgische kunst.

Programma

Een gids leidt ons rond doorheen de permanente collectie waar je een overzicht krijgt van de Belgische kunst van circa 1850 tot nu. Mu.Zee toont werk van o.a. James Ensor, Raoul De Keyser, Roger Raveel, Panamarenko en Luc Tuymans. We bezoeken eveneens de tijdelijke tentoonstelling "de topstukkenvleugel" in de nieuw ingerichte museumvleugel. Hier kan je een belangrijk ensemble van Léon Spilliaert bewonderen en een unieke collectie over het ontstaan van het expressionisme.

Tot slot bezoeken we de tijdelijke expositie ‘Te kust en te kleur’. We gaan naar buiten om  de tentoonstelling te bewonderen die vijf kunstenaars op de  modernistische gevel van het museum hebben aangebracht.  Aan de hand van tekeningen, vlaggen, foto’s en inkijkkasten willen zij de oorspronkelijke functie van het gebouw, een warenhuis, en de concepten 'etaleren' en verkopen van goederen, terug oproepen.

De prijs voor het volledige bezoek bedraagt 3 euro voor OSB-leden en VUB-alumni. Anderen betalen 8 euro. Maar opgelet: het aantal plaatsen is beperkt!

Meer informatie over Mu.Zee vind je hier.

Inschrijvingen

Fill out my online form.