logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Et gehaaim van de marolle (Het geheim van de Marollen)

donderdag, 4 oktober, 2012 - 14:00
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
activiteitendag

Op 4 oktober 2012 organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming een wandeling door de laatste Brusselse volkswijk: de Marollen. Op het programma staan enkele hoogtepunten: de Kapellekerk, het geboortehuis van Toots Thielemans, het Breugelhuis, het Vossenplein, de typische gangetjes...We worden meegesleept in de verhalen van de Marollen. Ook verwerken we sketches van Renaat Grassin in onze wandeling en wagen we ons misschien aan een Brussels liedje. We koppelen deze wandeling aan de Brusselse gastronomie en proeven van een aantal typische specialiteiten (Brussels aperitief, pain à la grèque, boesjterink, karikollen, pralines…) die vroeger of nu in de Marollen werden gegeten. Daaraan koppelen we feiten, verhalen en anekdotes. Deze wandeling wordt een waar evenement! Nederlandstalige gids van Polymnia vzw.

Inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.