logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

De euro, de crisis en de grote hold-up

donderdag, 8 november, 2012 - 19:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
campus Etterbeek
D 108
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
Lezing

Op 8 november 2012 organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming een lezing over de invloed van bankiers en speculanten.

Bankiers en luchtbellenblazers kregen sinds de economische crisis van 2008 nog meer macht. In Europa hebben de speculanten een keizerlijke status gekregen en worden ze braafjes ‘markten’ genoemd. Ze beslissen over de toekomst van gehele volkeren. Van Griekenland en Italië tot bij ons eisen ze alweer dat u en ik de crisis betalen, voor de tweede keer. Hoe durven ze?! Peter Mertens zoekt naar de tegenstroom die democratie, vrijheid en economie opnieuw wil veroveren op de papen en zakenkabinetten van het kapitalistische Europa. Zijn boek over de eurocrisis staat al weken op nummer 1 van de bestsellerlijsten van boek.be in Vlaanderen, en kaart de verontwaardiging over de economische crisis aan.

Met dhr. Peter MERTENS, socioloog en voorzitter van de PVDA.

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.