logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

De Europese crisis: het gevolg van 10 jaar euforie

woensdag, 28 november, 2012 - 14:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
campus Etterbeek
D 108
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
Lezing

Op 28 november  2012 organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming een lezing over de huidige economische toestand in Europa. 

In 2000 begon er een convergentie op de financiële markten, onder andere een samenvloeiing tot gemakkelijke en goedkope financiering voor Europese overheden, die gepaard ging met een divergentie op het vlak van economische politiek: in Duitsland austeriteit en vermindering van de productiekosten, en in veel Zuid-Europese landen een verhoging van de koopkracht, de productiekosten en de budgettaire tekorten. Dit duurde tot 2010, maar de financiële markten hebben nu al een ommekeer opgelegd van de financieringsvoorwaarden. Zij eisen blijkbaar nu ook een ommekeer van de economische politiek en dat is natuurlijk niet gemakkelijk voor diegenen die te sterk in de euforie zijn opgegaan in de periode voor de economische crisis in Europa.

Met Prof. dr. Eric De Keuleneer, Solvay Brussels School of Economics (ULB).

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.