logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Expo Constant Permeke

vrijdag, 12 oktober, 2012 - 10:00
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
activiteitendag

Op 12 oktober 2012, vanaf 10 u., organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming een bezoek aan de overzichtstentoonstelling van het werk van Constant Permeke in BOZAR. De overzichtstentoonstelling is ingericht als herdenking van de 60ste verjaardag van de dood van Constant Permeke, en wordt georganiseerd door het Paleis voor Schone Kunsten i.s.m. het KMSK Antwerpen. Permeke geldt als de belangrijkste schilder van het Vlaamse expressionisme, met voorts ook figuren als Gustave De Smet en Frits Van den Berghe. Het expressionisme was bij Permeke veeleer een zaak van levenshouding dan van stijl. Hij was vooral instinctief met zijn kunst bezig en trachtte zich in te leven in het bestaan van de vissers en boeren die hij neerzette in hun natuurlijke omgeving. Op expressieve wijze gaf hij gestalte aan de primitieve mens getekend door hard labeur. Permeke leverde een oeuvre af dat nooit illustratief of anekdotisch is, maar dankzij een sterk abstraherende aanpak een universele geldigheid bezit. Met Nederlandstalige gids van BOZAR.

Inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.