logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Filosofie van de kosmologie I

maandag, 5 november, 2012 - 10:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
campus Etterbeek
D 108
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
Lezing

Op 5 november 2012 organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming de eerste lezing in de reeks 'Filosofie van de Kosmologie'.

Deze eerste lezing betreft de klassieke astronomie. Om te beginnen behandelt Gustaaf Cornelis zijn twee favoriete casussen uit archaeoastronomie: Stonehenge en 'El Caracol' te Chichen Itza (Mexico). Dan laat hij de 'pretelescopische' opvattingen van Aristoteles, Ptolemaios, Copernicus en Kepler de revue passeren. Het is een voorheen ongeziene reconstructie van de geschiedenis gebaseerd op recentelijk toponderzoek.

Met Prof. dr. Gustaaf C. Cornelis, hoofddocent wetenschapsfilosofie, Vrije Universiteit Brussel. 

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.