logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Filosofie van de kosmologie II

maandag, 12 november, 2012 - 10:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
campus Etterbeek
D 108
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
Lezing

Op 12 november 2012  organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming de tweede lezing in de reeks 'Filosofie van de kosmologie'. 

Deze tweede lezing vangt aan met de verwezenlijkingen van Galileo Galileï. Aan de hand van de oorspronkelijke teksten beschrijft Gustaaf Cornelis in detail de methodiek en de sterrenkundige bevindingen van zijn grote idool. Vervolgens bespreekt hij de ontwikkeling van het astronomische instrumentarium (lenzenkijkers, spiegeltelescopen, ruimtetelescopen, radiotelescopen) en toont hij wat daarmee kan worden 'gezien' - zuiver genieten van een bijzondere schoonheid. Het is overigens niet louter een technologisch georiënteerd verhaal, want Cornelis legt graag de nadruk op de 'kleine' mens achter de 'grootse' vaststellingen.

Met Prof. dr. Gustaaf C. Cornelis, hoofddocent wetenschapsfilosofie, Vrije Universiteit Brussel. 

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.