logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Filosofie van de kosmologie III

maandag, 26 november, 2012 - 10:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
campus Etterbeek
D 108
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
Lezing

Op 26 november 2012 organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming de derde lezing in de reeks 'Filosofie van de kosmologie'.

Deze derde lezing behelst de moderne theorievorming, van de klassieke mechanica (Newton) tot de relativistische modellen. Daarbij wijst Cornelis de psychologische, sociale en economische invloeden aan die het kosmologische denken vormen. Kosmologie is mensenwerk. Vanzelfsprekend komen ook de inhouden van de theorieën aan bod. Afsluiter is het zogenaamde 'lambda-cold dark matter model' mét exponentiële expansie.

Met prof. dr. Gustaaf C. Cornelis, hoofddocent wetenschapsfilosofie, Vrije Universiteit Brussel.

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.