logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

De grootste Jain tempel buiten India

donderdag, 18 oktober, 2012 - 10:00
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
activiteitendag

Op 18 oktober organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming een bezoek aan de Jain tempel in Wilrijk.  

De Jain tempel in Wilrijk is de grootste die buiten India te vinden is. Jainisme is steeds belangrijk geweest voor de Indiase cultuur, filosofie, kunst, architectuur, wetenschappen en politiek. Het heeft ook bijgedragen tot de Indiase onafhankelijkheid van Mahatma Gandhi. We starten het bezoek met een geïllustreerde uiteenzetting over het Jainisme. Centraal staat het verbod op geweld tegenover alle levende wezens: de medemensen, de dieren en zelfs de bloemen en de planten. De reusachtige tempel staat sinds twee jaar open voor het publiek. Het witte marmer werd in Indische ateliers gebeeldhouwd en per boot overgebracht naar Antwerpen. Iedereen is welkom, mits respect voor de gebruiken van de jains. Zo mag men o.a. de Jain tempel niet betreden met schoenen en lederwaren zijn verboden.

Met Chris De Lauwer, docente Indiologie, specialiste Jainisme. 

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.