Grote finale van De Jonge Baekeland 2012

vrijdag, 27 april, 2012 - 14:00 to vrijdag, 27 april, 2012 - 17:00
aula QD
Bio-MENS vzw (i.s.m. gastorganisator VUB - wecom)
03/609.52.30
kaat@biomens.eu
www.biomens.eu
Jaarlijkse wedstrijd voor leerlingen uit de derde graad secundair onderwijs

Wereld te klein! Wie valt eraf...?

Bio-MENS vzw en de cel Wetenschapscommunicatie van de VUB organiseren op 27 april 2012 de finale van De Jonge Baekeland. Het thema van deze vierde editie luidt "Wereld te klein! Wie valt eraf...?".

Wat met onze steeds groter wordende ecologische voetafdruk? Hoe verkleinen we de afvalberg die de toenemende bevolking creëert? Hoe stoppen we de afname van de biodiversiteit? En hoe gaan we om met de toenemende diversiteit?

Drieëntwintig groepen leerlingen werkten een kritische argumentatie of een creatief werkstuk uit. Uit alle inzendingen koos de jury vijf laureaten die hun werk zullen voorstellen tijdens de finale op 27 april. Ze nemen dan ook deel aan een themagericht debat met juryleden, publiek en andere laureaten. De winnaars krijgen een prijzenpot van 2500 euro mee naar huis.