logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Grote Moskee van Brussel

donderdag, 25 oktober, 2012 - 14:00
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
activiteitendag

Op 25 oktober 2012 organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming een bezoek aan de Grote Moskee.

De Grote Moskee is een oriëntalistisch geïnspireerd gebouw dat naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling van 1897 door architect Ernest Van Humbeeck werd ontworpen. Dit om Émile Wauters zijn geschilderde panorama ‘Caïro en de boorden van de Nijl’ in onder te brengen. In 1967 schonk België het gebouw aan koning Faisal bin Abdoel Aziz Al Saoed van Saoedi-Arabië. In 1975 werd door de Tunesische architect Mongi Boubaker het gebouw op basis van ontworpen plannen grondig heringericht, om er de Grote Moskee en het Islamitisch en Cultureel Centrum van België in onder te brengen. Hoewel de rotondestructuur bewaard is gebleven, werd het uitzicht van het gebouw grondig gewijzigd. Het gebouw werd in 1978 ingewijd in aanwezigheid van de Belgische en de Saoedische koning.

Met gids van het Islamitisch en Cultureel Centrum van België. 

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.