logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Heizelpaleizen en Koning Boudewijnstadion

woensdag, 7 november, 2012 - 10:00
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
activiteitendag

Op 7 november 2012 organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming een Heizelrondleiding. 

De Heizel als locatie voor grote evenementen is gegroeid sinds de jaren 30. Denken we aan de wereldtentoonstellingen en de sportwedstrijden in het Eeuwfeeststadion (nu Koning Boudewijnstadion). De Heizelrondleiding haalt niet alleen het verleden aan, maar ook de toekomst daar die politiek en economisch gezien essentieel is. Het bezoek gaat over de architectuur van de Paleizen, met normaal gezien, een uitzonderlijke toegang tot het Paleis 5. De gids van het Koning Boudewijnstadion onthult op zijn beurt de ‘geheimen’ van de kleedkamers van de Rode Duivels tot de atletiekpiste, de controletoren en de perszaal. Een parcours dat de rijke geschiedenis van het stadion in de spotlights zet. De bijzondere bestemming van de Heizel is te danken aan Leopold II, die vanaf 1880 systematisch terreinen aankocht. Hij bezat uiteindelijk ca. 200 hectare aan Heizelvlakte. Mer dhr. Yves Jacqmain en een gids van het stadion.

Inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.