De hervorming van de gerechtelijke vereffeningsprocedure

vrijdag, 9 maart, 2012 - 13:00 to vrijdag, 9 maart, 2012 - 19:00
Faculteit: Law and Criminology
Gebouw Q
Auditorium QD
UHasselt/VUB-Notariaat
an.vrancken@uhasselt.be
www.uhasselt.be
Studiedag

Op 14 september 2011 werd de wet houdende hervorming van de procedure van gerechtelijke vereffening en verdeling in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. De wet treedt op 1 april 2012 in werking. De verschillende facetten van deze hervorming zullen uitvoerig worden toegelicht op de studienamiddagen die op vrijdag 9 maart 2012 in Brussel en op vrijdag 16 maart 2012 in Diepenbeek worden georganiseerd.

Zo belicht Prof. dr. Charlotte Declerck aan de hand van een nieuw draaiboek de verschillende stadia van de gerechtelijke vereffeningsprocedure. Mr. Patrick Hofströssler gaat na in welke mate de rol van rechter, notaris-vereffenaar en advocaat in de gerechtelijke vereffeningsprocedure is gewijzigd. Prof. dr. Hélène Casman en Prof. André Michielsens analyseren de nieuwe bepalingen inzake de verdeling in natura, de deskundigenopdracht en verkoop van onverdeelde goederen. Ten slotte gaat de heer Sven Mosselmans in op de regels van overgangsrecht.

Op het einde van de studienamiddag wordt een vraagbaak georganiseerd.

Vóór 4 maart 2012 rechtstreeks in te schrijven via de website www.uhasselt.be of door deze inschrijvingsstrook per e-mail, post of fax te bezorgen.
Mevr. An Vrancken
Faculteit Rechten UHasselt