logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

H&G (grimmiger) - Opgroeien met sex, drugs en hiphop

dinsdag, 9 oktober, 2012 - 20:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
campus Etterbeek
kultuurkaffee ( gebouw y' )
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
Comedy

Op 9 oktober organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming samen met de dienst Cultuur van de Vrije Universiteit en het Kultuurkaffee een theatervoorstelling: H&G.

H&G begint waar Grimm eindigt… het verhaal van twee kinderen (‘Hansje en Grietje’): bijtend hard, doorspekt met humor en cynisme. SIN is het kersverse theatercollectief van o.m. de acteurs Junior Mthombeni en Ikram Aoulad. Zij willen meer kleur in het theaterveld. In H&G onderzoeken zij thema's als overleven, verantwoordelijkheid en loyaliteit. Zij verkennen de grenzen van familiebanden tegenover twijfelachtige vriendschappen en nemen je mee naar de kerkers van een grootstad. De achterbuurten zijn er niet meer dan een speeltuin. Het antwoord op vele levensvragen schuilt in elke straatsteen. Nadien gaat professor Jenneke Christiaens vanuit haar ervaringen met de ‘criminalisering en kwetsbaarheid van jongeren’ in gesprek met de acteurs en kadert ze de rol van hun project in een bredere context binnen onze samenleving.

Spel: Junior Mthombeni & Ikram Aoulad (SIN Productions). Muziek: Sifort & Gloria (urban/rap). Nabeschouwing: Prof. dr. Jenneke Christiaens, vakgroep criminologie, Vrije Universiteit Brussel. De voorstelling wordt georganiseerd in samenwerking met UPV kern Brussel, de Huizen van de Mens Brussel, Jette (demens.nu) en met de steun van de instelling Morele Dienstverlening Brussel.

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.