IDLO nascholing "Ervaringsuitwisseling Kunsteducatie"

woensdag, 3 oktober, 2012 - 14:00 to woensdag, 3 oktober, 2012 - 17:00
IDLO
02/629.20.63
idlo.nascholingen@vub.ac.be

Kunsteducatie krijgt alsmaar meer aandacht in onderwijs. Van elke leerkracht worden culturele competenties verwacht die hij of zij kan ontplooien op basis van eigen interesses en talenten. In een onderwijscontext is dit niet altijd evident. Leerkrachten vragen zich wel eens af hoe er op een kwaliteitsvolle manier aan te beginnen.

In de nascholing "Ervaringsuitwisseling: Kunsteducatie. Werken aan culturele competenties van leerkrachten" vertrekken we vanuit vragen zoals: Wat is kunst? Wat is hedendaagse kunst? Hoe kunnen we hedendaagse kunst dichter bij leerlingen brengen? Hoe kunnen leerlingen door bewust om te gaan met kunst zichzelf, de anderen en de maatschappij beter begrijpen? Uitgangspunten zijn jullie ervaringen en reiken laagdrempelige tools aan om aan de slag te gaan met jullie leerlingen. De nascholers zijn Lieve Decuber, dr. Eva Van Moer, prof. dr. Katrien Struyven en Lies Van Doren.

We richten ons op leerkrachten gedrags- en cultuurwetenschappen, PAV en andere geïnteresseerden.

Datum en plaats

• Woensdag 3 oktober 2012 van 14u tot 17u
  • Vrije Universiteit Brussel
  • Campus Etterbeek
  • Pleinlaan 2
  • 1050 Etterbeek

Inlichtingen

Eva Van Moer, Nascholingscoördinator, idlo.nascholingen@vub.ac.be, 02/629.20.63.