logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Informatiesessie over het Brussels Studies Institute

donderdag, 20 september, 2012 - 12:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
E
E.0.05
Brussels Studies Institute
Informatiesessie

De Université libre de Bruxelles, de Vrije Universiteit Brussel en de Facultés universitaires Saint-Louis hebben samen het Brussels Studies Institute (BSI) opgericht. Het BSI functioneert als contact- en coördinatie-platform wat betreft het academisch onderzoek over Brussel. Op termijn is het de bedoeling een interuniversitair en interdisciplinair netwerk te vormen dat diensten aanbiedt aan onderzoekers die rond Brussel werken en aan actoren van de Brusselse samenleving. 

Daarom is de missie van het BSI vierledig:

  1. De samenwerking tussen de Brusselse universiteiten bevorderen;
  2. Het onderzoek over Brussel “ontschotten”, door een interdisciplinaire benadering te promoten;
  3. De wisselwerking tussen de taalgroepen aanmoedigen door activiteiten in drie talen (Frans, Nederlands en Engels) te realiseren;
  4. Functioneren als interface met actoren van de Brusselse samenleving.

Deze missie kan enkel slagen met de actieve participatie van alle betrokken actoren. Daarom nodigt het Brussels Studies Institute alle onderzoekers uit die rond Brussel werken (evenals onderzoekers die geïnteresseerd zijn in dit initiatief) naar een informatiesessie op donderdag 20 september om 12u, in lokaal E.0.05. Eric Corijn, Vice-Voorzitter van de Raad van Beheer van het BSI en Voorzitter van het UAB Brussels Stadsplatform, en Joost Vaesen, Directeur van het BSI, zullen het instituut, zijn doelstellingen en projecten voorstellen. Aansluitend beantwoorden ze graag uw vragen.

Mogen wij u vriendelijk verzoeken uw deelname online te bevestigen?  

Meer info: jessica.van.de.ven@vub.ac.be - 02 629 37 41