Internationale conferentie 'The EU in International Affairs III'

Institute for European Studies
conference@ies.be
conferentie

Van 3 tot 5 mei 2012 organiseert het Institute for European Studies samen met het Institut d'Etudes Européennes, UNU-CRIS en het Egmont Instituut de derde editie van de 'EU in International Affairs' conferentie (EUIA). Dit congres beoogt de voornaamste ontmoetingsplek te zijn voor academici van alle disciplines die zich bezighouden met de ‘buitenlandse’ aspecten van EU studies. Als overkoepelend conferentiethema staat de rol van de EU in de internationale omgeving centraal.

Deze derde editie omvat:

• Beleidstoespraken door Europees President Herman Van Rompuy en topdiplomaat Pierre Vimont
  • ‘Policy link panels’ over actuele vraagstukken zoals de Arabische Lente, financiële regulering, defensiebeleid na de oorlog in Libië en de crisis in Europese integratie
  • 160 wetenschappelijke presentaties door onderzoekers afkomstig uit meer dan 40 verschillende landen

De conferentie vindt plaats in het Paleis der Academiën. Klik hier voor meer informatie en registratie.