Introduction à la mathérature

Y'
Kultuurkaffee
kortfilm

Het Interfacultair Departement voor Taalonderwijs (ITO) en haar studenten uit het tweede jaar bachelor mondelinge taalbeheersing Frans en de vzw Beeldenstorm hebben onder de dynamische leiding van praktijkassistenten Julie Bertone, Nefertari Vanden Bulcke en professor Evelyne Namenwirth een kortfilmproject uitgewerkt met de naam ‘Introduction à la mathérature’ dat ze voorstellen op vrijdag 25 mei.

Het thema waarrond de studenten dit jaar werkten is ‘OuLiPo’. OuLiPo staat voor: Ouvroir de littérature potentielle (“Werkplaats voor potentiële literatuur”) en werd opgericht door Raymond Queneau en François le Lionnais. De beweging heeft als doel literaire werken te genereren die aan bepaalde voorwaarden of beperkingen onderhevig zijn. Het resultaat is vaak verbazingwekkend en soms ook charmant!

• Vrijdag 25 mei 2011
  • Eerste vertoning om 14.00 u., tweede vertoning om 19.30 u.
  • Telkens met een aansluitende receptie
  • Locatie: Kultuurkaffee, Gallery Y’
  • De toegang is vrij