logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Is de Jasmijnrevolutie geslaagd?

woensdag, 17 oktober, 2012 - 10:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
campus Etterbeek
D 108
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
Lezing

Op 17 oktober organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming een lezing over de jasmijn revolutie in Tunesië. 

Uit protest tegen de corrupte president Ben Ali steekt op 17 december 2010 een Tunesische jongeman zichzelf in brand. Deze wanhoopsdaad leidt tot grootse veranderingen: de Jasmijnrevolutie in Tunesië wordt het begin van een hele reeks Arabische opstanden. Maar na de revolutie volgt de moeilijkste opdracht: de overgang naar een stabiele democratie. De islamitische winnaars van de Tunesische verkiezingen zijn controversieel, de economie zit in het slop en de straten vullen zich regelmatig met betogers. Zit Tunesië op het goede spoor, of was het land beter af onder Ben Ali? Leen Vervaeke was in Tunesië tijdens de revolutie en tijdens het eerste transitiejaar. Ze schreef een boek over deze historische veranderingen. Ruim anderhalf jaar na de omwenteling maakt ze een balans van de Jasmijnrevolutie op. Door mevr. Leen Vervaeke, journalist, auteur ‘De Jasmijnrevolutie’. 

Inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.