logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Kan de stad de wereld redden?

dinsdag, 13 november, 2012 - 14:00
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
activiteitendag

Op dinsdag 13 november zet UPV | Uitstraling Permanente Vorming de interdisciplinaire onderzoeksgroep COSMOPOLIS van de VUB in de spotlights.

Al meer dan 10 jaar spitst de groep zich toe op stadsonderzoek, is het één van de peilers van het Brussels Studies Institute, heeft het een internationale uitstraling en is het betrokken bij onderzoek naar stadsplanning en stadsvernieuwingsprojecten. Tijdens ons bezoek licht professor Eric Corijn toe hoe het gesteld is met de verstedelijking van de wereld en hoe dat onze leefwereld beïnvloedt. Daarna worden enkele onderzoeksactiviteiten in Brussel en in Vlaanderen behandeld, maar ook het buitenland komt aan bod. Schrijf je in en kom alles te weten over de verhouding tussen de stad en de rand, over het probleem Brussel, over de multiculturele samenleving, over de gevolgen van mondialisering, over de niet duurzame ruimtelijke ordening in Vlaanderen… Er is ruimte voor discussie!

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.