Lerarendag rond de ondersteuning bij de voorbereiding op het toelatingsexamen geneeskunde

woensdag, 30 mei, 2012 - 13:00 to woensdag, 30 mei, 2012 - 17:00
Campus: Brussels Health Campus
Faculteit: Medicine and Pharmacy
Campus Jette - Gebouw A
Workshop

Het toelatingsexamen geneeskunde is een lastige horde dit elke leerling die geneeskunde wil gaan studeren moet nemen. Vanuit de faculteit Geneeskunde en Farmacie van de Vrije Universiteit Brussel willen we dan ook alles in het werk stellen om deze leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op dit examen.

Binnen dat kader organiseren we op woensdag 30 mei 2012 een lerarendag rond de voorbereiding op het toelatingsexamen geneeskunde. We willen op deze dag leerkrachten die te maken krijgen met leerlingen die van plan zijn om deel te nemen aan het examen extra informatie en ondersteuning aanbieden bij de voorbereiding van deze leerlingen. Dit geldt bovendien voor alle leerkrachten en dus niet enkel voor leerkrachten die exacte vakken als wiskunde, fysica of chemie geven.

Het programma ziet er als volgt uit:

• 13.00u: Onthaal
  • 13.15u: Korte toelichting over onze voorbereidingsactiviteiten op het toelatingsexamen geneeskunde
  • 13.45u: Voorbereiding op het deel IVV arts-patiëntgesprek (Prof. Dr. Guido Goelen)
  • 14.45u: Koffiepauze
  • 15.00u: Academische taalvaardigheid (Mevr. Lot Fonteyne)
  • 16.00u: Voorbereiding op het deel IVV stilleesteksten (Dhr. Joeri Van Den Brande)
  • 17.00u: Afsluiter met een drankje

Inschrijven kan hier tot ten laatste maandag 14 mei.

Voor informatie of vragen kan u via mail terecht bij Kristine Van Eetvelt (Kristine.Van.Eetvelt@vub.ac.be) of telefonisch bij Eveline Bruneel op 02-477 44 81.