Lezing "Arab Spring towards Islam. Danger or opportunity?" door Egyptisch documentairemaker Fadel Soliman

donderdag, 19 april, 2012 - 18:00 to donderdag, 19 april, 2012 - 20:00
D0.01
Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking
Lezing

Op donderdag 19 april zal de Egyptische documentairemaker en activist Fadel Soliman een lezing geven over de Arabische Lente. Als directeur van de 'Bridges Foundation' beschouwt Soliman het als zijn taak om het wederzijdse begrip tussen moslims en de westerse wereld te vergroten. Hij is in Belgiƫ om zijn nieuwste documentaire voor te stellen, "Jihad on Terrorism".

Aan de VUB zal Soliman zijn licht laten schijnen over de Arabische Lente. Hoe moeten we de recente successen begrijpen van islamistische partijen in de verschillende verkiezingen die volgden op de Arabische omwentelingen? Moeten we ervoor vrezen dat deze partijen de democratische rechten van hun onderdanen zullen inperken en de relatie van hun landen met het Westen onder druk zetten? Of vormen ze daarentegen de beste garantie voor het uitbouwen van een evenwichtige toekomst voor deze samenlevingen? Na de lezing is er uitgebreid tijd om met Fadel Soliman in gesprek te gaan.

Praktisch

De lezing vindt plaats op donderdag 19 april van 18 u. tot 20 u. op de VUB Campus Etterbeek. Het lokaal wordt nog bevestigd.

Meer info?

Neem contact op met het Universitair Centrum voor Ontwikkelingssamenwerking (UCOS) - 02/ 614 81 65 - bram.cleys@ucos.be.

Meer info vindt u ook op de website.