Liesa Van der Aa + Spookhuisje

Kroonlaan 12, 1050 Elsene
Kultuurkaffee
Concert

Liesa Van der Aa was vijf jaar toen ze voor het eerst piano speelde. Grootheden als Mozart en Bach waren haar voorbeelden tot ze The Velvet Undergound, Bjork, PJ Harvey en Prince ontdekte. Ze componeert haar eigen nummers waarin beide werelden mooi in elkaar vervloeien. Gewapend met haar breekbare stem, haar viool, een loopstation en een bak vol effecten speelt ze haar muziek. De ene keer eenvoudig en lief, de andere keer bruut en complex. Met haar onlangs verschenen debuutplaat ‘Troopers’ oogstte deze dame alom lovende kritieken. Van Der Aa weet altijd te verrassen en houdt haar nummers avontuurlijk. Live tovert ze zonder moeite uit haar minimale bezetting aan instrumenten een orkestraal geluid. Klasse met capital K.

Spookhuisje is een eenmansproject uit Brussel die door effecten op zijn elektrische gitaar een eigen geluid creëert die balanceert tussen zogenaamde ‘drone’ (een aanhoudende toon in een compositie) en ‘psychedelica’. Vrij donkere muziek (zoals de naam ergens al laat uitschijnen), maar Spookhuisje weet er alsnog een warme, overheersende toets aan te geven.

Liesa Van der Aa combines classical music with influences like The Velvet Underground, Bjork, PJ Harvey and Prince, creating a sound which echoes an entire orchestra. Spookhuisje is a one man show from Brussels who creates a sound that balances on the verge of drone and psychedelica with his electric guitar.

Inkom €7, voor studenten €5.