logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Mobiliteit in Brussel?! Welke keuzes worden gemaakt?

maandag, 12 november, 2012 - 20:00
De Markten
Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel
BRIO, Masereelfonds, De Markten
info@briobrussel.be
http://www.briobrussel.be/ned/resource-detail.asp?ResourceId=510
Lezing

Mobiliteit staat vandaag de dag meer dan ooit hoog op de agenda. Steeds meer steden en regio’s worden geconfronteerd met toenemende mobiliteitsproblemen die een bedreiging vormen voor de toegankelijkheid, het milieu, de leefbaarheid en de economie. Gezien de specifieke kenmerken van Brussel en de aantrekking op het vlak van werkgelegenheid, onderwijs, handel en vrije tijd, zijn deze uitdagingen in Brussel nog omvangrijker dan elders. Opdat beleidsmakers in staat zouden zijn aangepaste maatregelen te nemen is meer inzicht en informatie met betrekking tot modale keuze en verplaatsingsgedrag in, van en naar het Brussels Hoofdstedelijk Gewest cruciaal.

Deze lezing door dr. Astrid De Witte bundelt de belangrijkste resultaten uit een onderzoek met betrekking tot modale keuzes voor verplaatsingen in, van en naar Brussel. Hoe komt de modale keuze doorgaans tot stand? Wat zijn de determinanten die de modale keuze beïnvloeden? Hoe ziet het huidige mobiliteitsgedrag eruit en wat zijn de belangrijkste evoluties van de afgelopen tien jaar?

Astrid De Witte is doctor in de toegepaste economische wetenschappen/handelsingenieur en verbonden aan de onderzoeksgroep MOSI-TUitdagend Brussel is een reeks van lezingen, georganiseerd door BRIO, Masereelfonds en De Markten waarin de complexe realiteit van het fenomeen Brussel vanuit alle hoeken en kanten belicht wordt.