logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Nieuwe trends in de moderne robotica: van intelligente protheses tot knuffelrobot, Probo

dinsdag, 11 december, 2012 - 14:00
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
activiteitendag

Op dinsdag 11 december sluit de wetenschapskaravaan het seizoen af met een bezoek aan de onderzoeksgroep Robotica van de VUB. De dag van vandaag beperken robots zich niet meer tot assemblagetaken in fabrieken. Meer en meer dringen ze onze huiskamer binnen, denk bvb. aan de stofzuigerrobot. De toekomstige robots gaan ons niet alleen assisteren in onze huishoudelijke taken, maar ze zullen ons ook letterlijk ondersteunen om te revalideren na een ongeval of operatie, denk bvb. aan intelligente protheses. Paradepaardje van de vakgroep is ongetwijfeld de knuffelrobot Probo, ontworpen om emoties weer te geven en te helpen bij onze verbale en non-verbale communicatie. Therapieën voor autistische kinderen maken er graag gebruik van. Professor Dirk Lefeber stelt het werk van de onderzoeksgroep Robotica voor en leidt ons rond. 

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.