Officiële diploma-uitreiking Brusselse lerarenopleidingen

Campus: Brussels Technology Campus
Campus Jette
Laarbeeklaan 121, 1090 Jette
Brusselse lerarenopleidingen van het Brussels Expertisenetwerk Onderwijs (BEO)
02-472.52.02
Walentina.Cools@ehb.be

Op vrijdagavond 7 december 2012 organiseren de Brusselse lerarenopleidingen van het Brussels Expertisenetwerk Onderwijs (BEO) voor de vijfde keer een gezamenlijke diploma-uitreiking voor hun afgestudeerden.

Goede, enthousiaste leerkrachten met een hart voor onze hoofdstad zijn meer dan ooit nodig. De Brusselse bevolking explodeert. Tegen 2020 zijn tien nieuwe basisscholen gepland, terwijl  leerkrachten steeds moeilijker te vinden zijn.

De Brusselse lerarenopleidingen van BEO zetten volop in op lesgeven in Brussel. BEO verenigt de lerarenopleidingen van de Vrije Universiteit Brussel, de Erasmushogeschool Brussel en de twee centra voor volwassenenonderwijs CVO COOVI Elishout en CVO Brussel.

Ze bereiden hun studenten voor op lesgeven in de grootstedelijke context waar diversiteit en meertaligheid de norm zijn. Hiermee hopen de lerarenopleidingen van BEO dat hun afgestudeerden de nieuwe BrusseLERaars van morgen worden.

250 leerkrachten in spe studeerden dit academiejaar af aan de lerarenopleidingen van BEO. Op vrijdag 7 december ontvangen zij hun diploma op een feestelijke avond.

Presentatrice Annabelle Van Nieuwenhuyse praat de avond aan elkaar. Zij is het gezicht van de campagne ‘Word jij de leerkracht van mijn ketje?’  waarmee de Vlaamse Gemeenschapscommissie jongeren warm wil maken voor het beroep van leerkracht in Brussel.

Ook Brussels minister Guy Vanhengel, in de VGC bevoegd voor Onderwijs, en Dhr. Luc Van de Velde, algemeen directeur van de Erasmushogeschool Brussel, spreken de toekomstige leerkrachten toe.

Programma van de avond

• Presentatie: Annabelle Van Nieuwenhuyse
  • Gastredes
    - Verwelkoming: Mevr. Walentina Cools, voorzitter BEO