logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Onthullingsjournalistiek - tussen theorie en praktijk

donderdag, 8 november, 2012 - 14:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
campus Etterbeek
D 108
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
Lezing

Op 8 november 2012 organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming een lezing over de rol van onderzoeksjournalistiek. 

‘Goede’ onderzoeksjournalistiek is van groot belang voor een sterke democratie. Alleen mogen we niet vergeten dat we de verschillende aanpakken en voorbeelden van onderzoeksjournalistiek moeten plaatsen tegen de achtergrond van uiteenlopende beleidsmodellen en redactieculturen. Zo werkt Humo vanuit een commercieel model in tegenstelling tot Apache dat gaat voor een alternatief, onafhankelijk nieuwsmedium. Toch komen zowel Humo als Apache met sterke verhalen naar buiten. In hoeverre kunnen ze rekenen op elkaars respect en wat zijn hun eigen redactionele drijfveren om aan onderzoeksjournalistiek te doen?

Met dhr. Ides Debruyne, directeur Fonds Pascal Decroos voor bijzondere journalistiek, dhr. Jan Antonissen (o.v.), hoofdredacteur Humo, dhr. Georges Timmerman, hoofdredacteur Apache en moderator Dr. Ike Picone, onderzoeksgroep IBBT-SMIT, Vrije Universiteit Brussel.

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.