logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Ouderen in Brussel

maandag, 15 oktober, 2012 - 20:00
De Markten
Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel
Masereelfonds, De Markten en BRIO
http://www.briobrussel.be
Lezing

De demografische voorspellingen liegen er niet om: de komende 30 jaren zal het aantal ouderen in Brussel stijgen van 200.000 tot 290.000, een stijging van 43,5%. Om tegemoet te kunnen komen aan deze vergrijzing (en verzilvering) plannen beleidsmakers veranderingen en aanpassingen om de stad leeftijdsvriendelijker te maken. Maar wat vinden ouderen zelf van het wonen in Brussel? Welke knelpunten ervaren zij, en wat mag er volgens hen veranderd worden?

Op maandag 15 oktober 2012 stelt Dr. Liesbeth De Donder, postdoctoraal onderzoeker aan de Vrije Universiteit Brussel de opvallendste resultaten voor van enkele kwantitatieve en kwalitatieve studies over ouder worden in Brussel, de levenskwaliteit van ouderen en hun noden en behoeften. Ouderenbeleid is meer dan zorg- of pensioenbeleid. Daarom zal o.a. ook dieper ingegaan worden op kwaliteit van de huisvesting en woonomgeving, buurtleven en gemeenschap, onveiligheidsgevoelens, eenzaamheid, sociale en culturele participatie.

Uitdagend Brussel is een reeks van lezingen waarin de complexe realiteit van het fenomeen Brussel vanuit alle hoeken en kanten belicht wordt.

PLAATS: De Markten, Oude Graanmarkt 5, Brussel
ORGANISATIE: Masereelfonds, De Markten en BRIO
PRIJS: 5/7‚ā¨