Physics at CERN: Unlocking the Mysteries of the Universe

Europees Parlement
Brussel
Lezing

Op dinsdag 27 november 2012 van 15u tot 17u vindt in het Europees Parlement in Brussel de ‘STOA Annual Lecture’ plaats.

De titel van de lezing is 'Physics at CERN: Unlocking the Mysteries of the Universe'. Het evenement staat open voor studenten en wetenschappers.

STOA (Science and Technology Options Assessment) is een wetenschappelijk adviesorgaan binnen het Europees Parlement. De lezing zal worden bijgewoond door twee bijzondere eregasten, wier theoretisch werk en publicaties in 1964 hebben geleid tot de recente ontwikkelingen bij CERN:

• Professor François ENGLERT, Professor Emeritus, ULB (Université Libre de Bruxelles)
  • Professor Peter HIGGS, Professor Emeritus, University of Edinburgh

De sprekers zijn:

• Prof. Rolf HEUER, directeur-generaal van CERN, de Europese organisatie voor nucleair onderzoek
  • Prof.  John ELLIS, theoretische fysicus, King's College London
  • Dr. Steve MYERS, directeur 'Accelerators and technology' bij CERN

Gezien het aantal plaatsen beperkt is wordt de geïnteresseerden aangeraden zich zo snel mogelijk in te schrijven. Registratie is mogelijk vanaf dinsdag 16 oktober om 9u op de website van STOA.

Voor inschrijvingen zijn de volgende gegevens vereist: naam, geboortedatum, nationaliteit en het nummer van een geldige identiteitskaart.

Er is simultaanvertaling voorzien naar meerdere talen.