logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Science Bar Brussel: Bescheiden Brussel?

donderdag, 10 mei, 2012 - 18:30 to donderdag, 10 mei, 2012 - 20:30
Rits Café
A. Dansaertstraat 70, 1000 Brussel
R&D - cel wetenschapscommunicatie
02-629 12 63
joachim.mathieu@vub.ac.be
www.sciencebarbrussel.be
Debat

Moet Brussel ambitieuzer worden in zijn rol als hoofdstad van Europa en België? 

Als hoofdstad van Europa is Brussel een politieke wereldstad geworden. Of zo zou het toch moeten. De aanwezigheid van tal van Europese en internationale organisaties en instanties is alvast een feit, maar haalt Brussel het maximum uit de positie van belangrijkste Europese beslissingscentrum? Benaderen de Brusselse ambities de afmetingen van het Atomium of eerder die van Manneken Pis? Brusselaar of niet, spui of vorm uw mening tijdens dit hoofdstedelijke debat.

De Science Bar Brussel is een maandelijks afterwork wetenschapscafé, georganiseerd door Erasmushogeschool Brussel, Vrije Universiteit Brussel en het Vlaams-Nederlands Huis deBuren. De deuren openen donderdag 10 mei om 18 u., het debat barst los om 18u30. www.sciencebarbrussel.be

Panel

  • Gui Polspoel (moderator) is een Vlaams politiek journalist, sportjournalist en televisiepresentator. Momenteel is hij als presentator werkzaam op de regionale televisiezender tv-Brussel en heeft hij een eigen politiek praatprogramma op Kanaal Z. Daarnaast is Polspoel ook actief als freelance journalist voor o.m. Humo en Knack.
  • Prof. Eric Corijn is cultuurfilosoof, socioloog en professor sociale en culturele geografie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Daarnaast is hij mede-oprichter en directeur van COSMOPOLIS, het VUB-onderzoekscentrum voor stedelijk onderzoek, en specialist op het vlak van Europese stedelijkheid.
  • Guy Vanhengel is binnen de Brusselse hoofdstedelijke regering Minister van Financiën, Begroting en Externe betrekkingen. Daarnaast is hij ook voorzitter van het college van de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) en lid van het Verenigd College van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC).

Praktisch

  • Wat? - Science Bar Brussel: Bescheiden Brussel?
  • Wanneer? - Donderdag 10 mei, vanaf 18.30 u. tot 20.30 u.
  • Waar? - In het Rits Café, A. Dansaertstraat 70, 1000 Brussel

Zie ook www.sciencebarbrussel.be en Science Bar op Facebook.