logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Science Bar Brussel - Schaapjes tellen of slapen als een marmot?

dinsdag, 13 november, 2012 - 18:30
Rits Café
A. Dansaertstraat 70, 1000 Brussel
R&D: expertisecel wetenschapscommunicatie
Wetenschapscafé

Science Bar BrusselDe donkere dagen  van het jaar komen eraan en daarmee doet ook de bekende ‘wintermoeheid’  haar intrede. Mensen kruipen vroeger onder de wol en lijken minder energie te hebben.

Maar bestaat dit echt? Slaap je niet gewoon beter als het donker is? Heb jij het gevoel nooit  uitgeslapen te zijn? Loopt de wekker altijd twee uur te vroeg af? Of  word je zelfs in het weekend om 7u wakker door je biologische klok, en hoe zit die klok precies in elkaar? Slapen we met zijn allen voldoende? En als we slapen, doen we dat dan wel op de goede manier? Kunnen we onze slaapkwaliteit verbeteren met smartphone-apps, lichtgevende wekkers, noiseboxen, etc?

‘Slaap er eens een nachtje  over’ luidt de raad die vaak wordt gegeven. Of zoals de Dalai  Lama zei:  'Sleep is the best meditation'. Heeft hij gelijk? Uit onderzoek blijkt  alvast dat de slaapkwaliteit van groot belang is voor de fysieke en  geestelijke gezondheid.

Heb je zelf vragen? Stel ze gerust aan onze wetenschappers tijdens de Science Bar van 13 november in het Rits Café. Science Bar Brussel biedt immers de gelegenheid met wetenschap en  wetenschappers in contact te komen in een informele omgeving. De moderator zoekt vragen en  antwoorden bij experten ter zake én bij het publiek. Zo kan je kennis opdoen en jouw mening vormen. Science Bar Brussel is méér dan een debat.  Het is ‘tussen pot en pint’ wetenschap beleven.

Onze wakkere wetenschappers:

  • Nele Markoen
  • Marie Vandekerkhove
  • Olivier Meraisse
  • Aisha Cortoos

www.sciencebarbrussel.be
Schrijf je alvast in via facebook