Scientific Fraud: How it is done, why it is done, and what can be done about it

donderdag, 29 november, 2012 - 14:00 to donderdag, 29 november, 2012 - 18:00
Universitaire Stichting
Egmontstraat 11, 1000 Brussel
Universitaire Stichting
Forum

Op donderdag 29 november 2012 van 14u tot 18u organiseert de Universitaire Stichting haar 11de Ethisch Forum.

Thema van dit jaar is “Scientific Fraud: How it is done, why it is done, and what can be done about it.” Over deze belangrijke vraag zullen professoren en onderzoekers na drie korte keynote adresses van gedachten wisselen tijdens een paneldiscussie en een algemene discussie. Iedereen kan een interpellatie (van 3 minuten) doen, maar die dient wel eerst te worden ingediend voor donderdag 15 november door middel van een korte geschreven formulering in een mail naar Bart Pattyn. Voor academisch of wetenschappelijk personeel dat het evenement wilt bijwonen: gelieve te bellen naar 02-545 04 20 of een mailtje te sturen naar Hilde Garmyn met daarin uw naam en familienaam, instelling, afdeling, functie en e-mailadres.

• Registration: 1.30 pm

Part 1: 2.00 - 3.45 pm

• Welcome address by Prof. Jacques Willems, Chairman of the University Foundation
  • Introduction to the subject by Prof. Bart Pattyn, Coordinator of the Ethical Forum