Seminar Sichuan University

maandag, 1 oktober, 2012 - 14:00
Karel Van Miert
Rome & Lissabon (niveau -1)
Karel Van Miert building
Pleinlaan 5, 1050 Elsene
BICCS
biccsevt@vub.ac.be
seminarie

Het ‘Brussels Institute of Contemporary China Studies’ en de ‘Sichuan University’ hebben het genoegen geïnteresseerden uit te nodigen op een internationaal seminarie met als titel: “Culture and Education in 21th Century China”.

Het initiatief gaat door op maandag 1 oktober in lokaal ‘Rome & Lissabon’ (niveau -1), Pleinlaan 5, 1050 Brussel.

• 14.00 u: verwelkoming door Prof. Gustaaf Geeraerts, Directeur van BICCS.
  • 14.10 u.: inleiding door Dhr. Wang Luxin, Consulent Onderwijszaken verbonden aan de Ambassade van de Volksrepubliek China in België
  • 14.30 u.: “Chinese Higher Education in the 21th Century: Competition and Chalenge” door Prof. Jian SHI, Vice-Voorzitter van Chishuan University.
  • 15.00.: mogelijkheid tot het stellen van vragen.
  • 15.20 u.: “Introduction to Contemporary Chinese Avant-Garde Art Movement” door Prof. Dan YI, Centre for European Studies, Sichuan University.
  • 15.40 u.: commentaar door Prof. Hans Dewolf, Prof. Art and Esthetics, VUB
  • 16.10 u.: mogelijkheid tot het stellen van vragen.
  • 16.30 Ceremonie van de overhandiging van het Sichuan Gast Professoraat aan Prof. Gustaaf Geeraerts.
  • 16.40 u.: receptie.
  • 18.00 u.: slot

Gelieve via e-mail (biccsevt@vub.ac.be) in te schrijven en dit uiterlijk voor 28 september met vermelding van de naam van de deelnemer(s) en de organisatie. Het aantal plaatsen is beperkt.