Senioren in Actie!?

donderdag, 11 oktober, 2012 - 09:00 to donderdag, 11 oktober, 2012 - 17:00
Provinciehuis te 's-Hertogenbosch
's-Hertogenbosch (Nederland)
Stichting Meierode, Stichting Leerstoel Active Ageing (VUB) en bijzondere Leerstoel Ouderenbeleid van Tilburg University
(+31) 0413-490400
info@meierode.nl

Vergrijzing: probleem of uitdaging?

De vergrijzing zal in de komende jaren sterk toenemen met als gevolg dat het beroep op de eigen verantwoordelijkheid groter wordt. Dit is een uitdaging voor zowel de senioren, alsook voor de mensen die een rol hebben bij de ondersteuning en begeleiding van hen. Er zijn veel mogelijkheden om het gevoel van eigenwaarde bij ouderen te ondersteunen en te versterken. Dit vraagt wel om een omslag in het denken over de vergrijzing en om een actief beleid gericht op het benutten van de mogelijkheden om het “grijs van de ouderen te verzilveren”. Tijdens het Symposium zullen inleiders vanuit verschillende disciplines ingaan op de vraag: Op welke wijze kunnen ouderen zo lang mogelijk actief bijdragen aan de samenleving?

Het bestuur van de Stichting Meierode nodigt u, mede namens de leerstoelhouder 'Active Ageing' van de Vrije universiteit Brussel en de leerstoelhouder 'Ouderenbeleid' van Tilburg University uit tot deelname aan het symposium: Senioren in actie!?

Dit wordt gehouden op donderdag 11 oktober 2012 in het Provinciehuis te 's-Hertogenbosch.