Space Day: Meet and greet the astronauts!

dinsdag, 25 september, 2012 - 16:30 to dinsdag, 25 september, 2012 - 18:30
Campus Etterbeek
Gebouw Q
Meet & greet

Space Days VUBTwintig jaar geleden cirkelde Dirk Frimout aan boord van de Space Shuttle Atlantis 143 keer rond de aarde. Hij werd daarmee de eerste Belg in de ruimte. Om dit te vieren, nodigt Dirk Frimout de astronauten uit die samen met hem in Shuttlemissie STS-45 vlogen. Onder hen Michael Foale, Kathryn Sullivan en Charles Bolden, de toenmalige gezagvoerder van de missie en de huidige directeur van NASA.

De Université Libre de Bruxelles en de Vrije Universiteit Brussel wilden deze kans niet laten schieten en organiseren op 25 september de ‘Space Day 2012’. De Space Day start met een vragensessie met de astronauten voor 1400 leerlingen van het secundair onderwijs. Daarna zijn de astronauten te gast op de Academische Opening van de VUB.

Van 17u30 tot 18u30 worden de astronauten verwacht in de Q-aula’s voor een meet and greet met studenten, onderzoekers en alumni van onze universiteiten. De astronauten verdelen zich over drie parallelle rondetafelsessies rond de volgende thema’s:

• Astronomy & earth observation
  • Engineering of space flight
  • Manned space exploration

Om op te warmen,  kan je vanaf 16u30 al terecht in de Foyer van gebouw Q voor een receptie, met postersessies rond VUB/ULB-ruimteonderzoek. Deelname aan de meet and greet en receptie is gratis, maar je dient wel vooraf te registreren.