logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

SPIE Photonics Europe maakt Brussel 4 dagen lang wereldstad van de lichttechnologie

maandag, 16 april, 2012 - 08:00 to donderdag, 19 april, 2012 - 16:00
Congrescentrum Square, Glass Entrance
Kunstbergstraat Brussel
Vakgroep Toegepaste Natuurkunde en Fotonica
conferentie

De grootste Europese top over licht- en lasertoepassingen komt naar Brussel: SPIE PHOTONICS EUROPE. Vanaf maandag 16 april 2012 en gedurende 4 dagen zullen 2500 wetenschappers en 100 toonaangevende internationale bedrijven zich buigen over de recentste ontwikkelingen in de “fotonica” – de wetenschap en technologie van het licht. Fotonica is één van de 6 sleuteltechnologieën in de Europese Unie. Deze sector heeft in de laatste jaren, rechtstreeks 300.000 mensen tewerkgesteld in meer dan 5000 Europese bedrijven en kende een jaarlijkse groei van de omzet van ongeveer 10%, en dit ondanks de economische crisis.

Professoren, industriëlen en beleidsmakers vergaderen in Brussel over de grote uitdagingen met dewelke onze planeet en maatschappij geconfronteerd zijn. Gezondheidszorg, voedselkwaliteit, zonneënergie, bio-, micro- en nanotechnologie, milieubewuste verlichting, communicatiesystemen en 3D-multimedia zijn toepassingsdomeinen van licht die aan bod zullen komen. De Europese Commissie zal haar visie geven over welke toekomst er voor licht en lichttechnologie is weggelegd. Toonaangevende internationale bedrijven zullen technologische uitdagingen aansnijden zoals bijvoorbeeld: “Hoe efficiënt kunnen zonnecellen gemaakt worden om zonlicht aan te wenden als belangrijkstee energiebron, hoe kunnen de nieuwste lasertechnologieën gebruikt worden in de detectie en behandeling van kanker en hoe blijft Europa wereldleider in milieuvriendelijke LED-verlichting?”

Dit mega-evenement wordt onder de koepel van de SPIE – de internationale vereniging voor fotonica, georganiseerd door het Brussels Photonics Team - B-PHOT, een top-onderzoeksgroep van de Vrije Universiteit Brussel, met steun van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, van VisitBrussels, van de Europese Commissie en van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen. De professoren Hugo Thienpont en Francis Berghmans van B-PHOT hebben het evenement in het leven geroepen en treden op als voorzitters van de wetenschappelijke top: “fotonica heeft een enorme impact op ons dagelijks leven,” zeggen ze, “alleen realiseert de maatschappij nog niet in welke mate. Daarenboven zijn Brussel en Vlaanderen groeiende hoogtechnologische regio’s, en fotonica is daarvoor een drijvende kracht.”

De conferentie over de toekomst van het licht vindt plaats in het congrescentrum Square, Glass Entrance, Kunstbergstraat, Brussel. Meer informatie is te vinden op:

http://spie.org/pe

http://www.youtube.com/watch?v=GJ5jm0iLpxc

http://www.b-phot.org/www/News/Photo-s-of-SPIE-Photonics-Europe-2010-Brussels

Contact

Prof. Hugo Thienpont

Brussels Photonics Team - B-PHOT

Vakgroep Toegepaste Natuurkunde en Fotonica

Vrije Universiteit Brussel

hthienpo@b-phot.org  -  hthienpo@vub.ac.be - tel. +32 (0)2 791 68 52 - GSM +32 (0)494 82 49 41