logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Studienamiddag: Een huis? Een thuis! Over ouderen en wonen

donderdag, 19 april, 2012 - 14:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
Q
C
UPV
Studiedag

Oud worden in je eigen huis. Droomt iedereen daar niet van? De vergrijzing neemt echter alsmaar toe, evenals het tekort aan intramurale zorg. Dat maakt deze “ageing in place”er niet gemakkelijker op. De nood aan nieuwe huisvestingsstrategieën aangepast aan de vraag van oudere bewoners wordt alleen maar groter. 

Om deze problematiek beter in kaart te brengen, organiseerden onderzoekers van de Vrije Universiteit Brussel een grootschalig ouderenbehoefteonderzoek. Ze peilden naar de woonsituatie, woonwensen en woonbehoeften van maar liefst 64.000 Vlaamse 60-plussers.

Studienamiddag

Tijdens een studienamiddag in Aula QC op 19 april worden de resultaten van dit onderzoek uit de doeken gedaan. Op basis daarvan worden heldere antwoorden op de meest pertinente vragen geformuleerd, zoals: Hoe is het gesteld met de kwaliteit van de huisvesting? Hoe staan ouderen ten opzichte van woningaanpassingen? Welke woonalternatieven neemt men in overweging? In de bijdragen van onderzoekers, ervaringsdeskundigen en beleidsmakers komen zo alle facetten van huisvesting bij ouderen aan bod.

Klik hier voor alle informatie en het volledige programma.