De tweedaagse van de Fiscale Procedure

Gebouw D - Promotiezaal D2.01
Universiteit Gent - Academiaraadzaal
Volderstraat 9 - 9000 Gent
Studipolis i.s.m. Vrije Universiteit Brussel (Vakgroep Publiekrecht) en Universiteit Gent
Bieke.Depraetere@diekeure.be
Studiedag

Elke praktizijn die frequent in aanraking komt het met het fiscaal recht zal reeds ondervonden hebben dat deze rechtstak ook op formeel vlak bijzonder complex is. Middels een tweedaagse opleiding wordt beoogd de toehoorders een overzicht te bieden van de belangrijkste ontwikkelingen die zich op dit terrein voordoen, zoals de verdere regionalisering van de fiscaliteit met de daaraan gerelateerde procedureperikelen en de nieuwe maatregelen die kaderen in de strijd tegen het fiscaal misbruik.

Daarbij wordt eveneens ruim aandacht besteed aan enkele fundamentele beginselen die aan dit procesrecht in de praktijk concreet gestalte geven, zoals o.m. het rechtszekerheidsbeginsel, de rechten van verdediging, het recht op bescherming van de privacy, het voorzienbaarheidsbeginsel.

Voorts zal de toehoorder nadere duiding krijgen bij enkele specifiek en vaak minder gekende procestechnieken. In dit kader komen o.m. de pretaxatiegeschillen, de minnelijke schikking, de onderling-overlegprocedure en de cassatievoorziening aan bod.

Deze interessante studiereeks zal afgesloten worden door een toespraak van de heer Staatssecretaris John Crombez die zijn visie zal geven op de aanpak van de fiscale fraude.

Met dit programma hopen de vakgroepen van de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel, in samenwerking met een eminente equipe aan ervaren sprekers, u binnen een academisch kader een onmisbare cocktail aan te bieden van praktijkgerichte informatie!