Uitreiking Dwaallicht Prijs 2012 aan VUB-prof André Van Steirteghem

Schildersstraat 41, 2000 Antwerpen
Vrijzinnig Platform Hoger Onderwijs Antwerpen
Prijsuitreiking

VUBProf André Van Steirteghem, laureaat Dwaallicht Prijs 2012Op vrijdag 14 december 2012 ontvangt VUB-prof André Van Steirteghem in Antwerpen de Dwaallicht Prijs 2012. De prijs, genoemd naar de gelijknamige roman van Willem Elsschot, wordt tweejaarlijks uitgereikt door het Vrijzinnig Platform Hoger Onderwijs Antwerpen en staat in het teken van het Vrije Denken. Hij wordt toegekend aan een persoon, een groep personen of een vereniging die zich in het kader van het hoger onderwijs bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de uitstraling van het vrijzinnig gedachtegoed in het algemeen en het vrije denken in het bijzonder.

André Van Steirteghem is een pionier op vlak van vruchtbaarheidsonderzoek. Door zijn toedoen zag in 1992 de Intra Cytoplasmatische Sperma Injectie (ICSI) het licht, waarmee vooral onvruchtbare mannen konden worden geholpen. Onder zijn leiding groeide het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde van het universitair ziekenhuis in Brussel uit tot een wereldautoriteit.

De laudatio voor prof. dr. André Van Steirteghem wordt uitgesproken door prof. dr. Herman Tournaye, diensthoofd van het Centrum voor Reproductieve Geneeskunde (CRG – UZ Brussel).

• Uitreiking tweede Dwaallicht Prijs - Prijs van het Vrije Denken
  • vrijdag 14 december 2012 – 19:30 u.
  • Auditorium Willem Elsschot - Artesis Hogeschool
  • Schildersstraat 41 • 2000 Antwerpen

Gelieve uw aanwezigheid te melden via een maitlje naar: dwaallicht2012@gmail.com

Een mooi portret van de persoon en de wetenschapper Van Steirteghem vind je op Canvas in de reeks ‘Alles voor de wetenschap’. In de reportage is er ook aandacht voor de levensbeschouwelijke achtergrond waartegen zijn onderzoek zich heeft afgespeeld. Klik op de afbeelding hieronder voor de uitzending.

Canvas interview André Van Steirteghem