Voorstelling CROSSTALKS boek ''Bridges over Troubled Waters'

Waalse Kaai 14, 2000 Antwerpen
Crosstalks
boekvoorstelling

Op zondag 6 mei vindt in het Zuiderpershuis in Antwerpen de voorstelling plaats van het CROSSTALKS boek 'Bridges over troubled waters'. Het boek presenteert een reeks baanbrekende academische en bedrijfsprojecten rond waterbeheer en milieukwesties, aangevuld met bijdragen van architecten en kunstenaars. Het behandelt ecologische thema's en uitdagingen op een metaforische en tegelijk kristalheldere manier. Aan 'Bridges over Troubled Waters' werkten verschillende aan de VUB verbonden auteurs mee, uit verschillende vakgebieden.

Na de voorstelling in Antwerpen volgen boekvoorstellingen in Brugge (op dinsdag 8 mei) en Brussel (donderdag 7 juni). De boekvoerstelling in Antwerpen gebeurt in het kader van 'Het Groene Boek', dat een podium biedt aan auteurs die de omslag naar een ecologische en rechtvaardige samenleving belichten.

Praktisch:

Eerste boekvoorstelling: zondag 6 mei 2012 - Het Groene Boek

Plaats: Zuiderpershuis, Waalse Kaai 14, 2000 Antwerpen
15-16 uur: Boekvoorstelling en themagesprek ‘ Water’ met Marleen Wynants, Philippe Claeys en Bas Smets
Meer info en het volledige dagprogramma vindt u hier.

Tweede boekvoorstelling: dinsdag 8 mei 2012 - Aquafit4Use End Congress
Plaats: Site Oud Sint-Jan, Mariastraat 38, 8000 Brugge
16-17 uur: Boekvoorstelling en receptie
Meer info vindt u hier.

Derde boekvoorstelling: donderdag 7 juni 2012 - Burning Ice#5
Plaats: Kaaitheater, Sainctelettesquare 20, 1000 Brussel
19 uur: Boekvoorstelling met Time’s Up
Meer info vindt u hier.

De VUB-auteurs die hun medewerking aan het boek verleenden zijn (in willekeurige volgorde): Dries Tys (Kunstwetenschappen  en Archeologie, VUB), Patrick Willems (Interuniversitaire Master Water Resources Engineering, VUB), Willy Bauwens (Departement Hydrologie, Ingenieurswetenschappen, VUB), Willy Baeyens (Hoofd Labo Analytische en Milieuchemie, VUB), Philippe Claeys (Prof. Geologie, VUB & Hoofd Earth System Sciences, VUB), Kevin De Bondt (PhD Geologie, VUB), Natacha Brion (senior onderzoeker Hoofd Labo Analytische en Milieuchemie, VUB) en Michel Verbanck (Docent ULB/VUB Milieutechnologie, Faculteit Ingenieurswetenschappen).

Klik hier voor meer info over het boek.