logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Vrijmetselarij in Afrika

donderdag, 6 december, 2012 - 14:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
campus Etterbeek
D 108
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
Lezing

Op 6 december organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming een lezing over vrijmetselarij in Afrika.

Met het kolonialisme is ook de vrijmetselarij naar Afrika gekomen, vooral in Brits Afrika. Is zij aldaar, zoals de christelijke kerken, geen voorbijgaand fenomeen geweest en heeft de vrijmetselarij wortel geschoten in postkoloniaal Afrika? Hoe is het vandaag gesteld met de vrijmetselarij in Afrika? Wie zijn de vrijmetselaars? Hoe zijn de banden met de vrijmetselarij in Europa? Hoe verliep de geschiedenis van de vrijmetselarij in het koloniale en postkoloniale Afrika? Op deze vragen zal professor Jan Gorus, Afrikakenner en historicus van de vrijmetselarij een genuanceerd antwoord geven.

Met Prof. dr. Jan Gorus, em., Vrije Universiteit Brussel. 

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.