logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

De VUB Home Run

zondag, 7 oktober, 2012 - 09:00 to zondag, 7 oktober, 2012 - 15:00
Jubelpark
Brussel
Vrije Universiteit Brussel
sportevenement

Op 7 oktober 2012 is het weer zover: de Brussels Marathon & Half Marathon.

Studenten, alumni en medewerkers, haal julie loopschoenen al maar van onder het stof want dit jaar lopen we de grote VUB Home Run! We lopen ten voordele van de nieuwe studentenkamers op campus Etterbeek. Meelopen kan zoals steeds op een van de 3 loopafstanden: de marathon, de halve marathon en de 4km.

 

De Brussel Marathon & Half Marathon en jouw ideale voorbereiding

Brussels Marathon en Half Marathon

We lopen met de VUB ondertussen al voor de 4de keer mee met de Brussels Marathon & Half Marathon. Zoals steeds kan je deelnemen aan 3 verschillende loopafstanden:

 • De marathon (42km): deelname kost 50€.
 • De halve marathon (21km): deelname kost 20€.
 • De Knack Weekend Ladies run (4km): deelname kost 10€.
 • De Brussels Mini-Marathon (4km): deelname kost 10€.

Het startschot wordt gegeven aan het Jubelpark. De aankomst is op de Grote Markt.

Speciaal voor de kids is er de Chiquita Kids Run (1km). Kinderen tot 10 jaar kunnen zich inschrijven voor deze speciale run. Deelname kost 5€. Zowel start als aankomst zijn aan het Jubelpark.

Schrijf je in!

Hulp nodig bij de voorbereiding?

Wil je tijdig fit geraken voor de afstand van je keuze? Dan kan je gebruik maken van één van de trainingsschema’s die in samenwerking met BLITS, het Brussels Labo voor Inspanning en Topsport, zijn opgesteld.

Er zijn schema’s voor beginners en gevorderden die je voorbereiden voor elke afstand:

Lopen voor nieuwe koten!

Tegen 2016 wil de VUB haar studenten intrek laten nemen in 650 nieuwe studentenkoten. Ze zullen de huidige koten op de campus vervangen en zullen deel uitmaken van een grote residentie waar ook andere studentenfaciliteiten in zullen worden ondergebracht.

Een project van de omvang kost natuurlijk wat geld! En daarvoor rekenen we onder andere op jullie! Het doel is om ten minste het bedrag van de inrichting van één kot binnen de residentie in te zamelen. Dit komt overeen met ongeveer 15.000€.

Draag je steentje bij!

Schrijf je in en doneer symbolisch een nuttig voorwerp of meubelstuk voor in een studentenkamer! Je kiest zelf wat jij graag wil bijdragen: een fotokader, een prullenmand, een bureaustoel, een bureau,  een bed ...

De nieuwe koten

De VUB schreef onlangs een architectuuropdracht uit voor 650 nieuwe studentenkamers met bijhorende faciliteiten. Door de voortdurende groei van het aantal studenten is er immers een grote nood aan extra ruimte. De nieuwbouw zou er in 2016 moeten staan en zal een vloeroppervlakte krijgen van maar liefst 25.000 m2, wat overeenkomt overeen 3,5 voetbalvelden.

De VUB wil met deze residentie inzetten op een duurzaam concept. Het ontwerp van de studentenkamers moet ecologisch verantwoord zijn. Niet alleen moeten de bouwmaterialen lang meegaan, maar er moet ook voldoende ruimte zijn voor groen. Op het vlak van energieverbruik wenst de Vrije Universiteit Brussel zelfs een stap verder te gaan dan wettelijk opgelegd wordt.

Hoe kan jij jouw steentje bijdragen?

Eén kamer in de residentie bouwen en afwerken kost ongeveer 15.000€. Dit is dan ook de doelstelling van de VUB Home Run actie. Om dit bedrag te verzamelen kunnen we je hulp dus goed gebruiken! Door de symbolische waarde van voorwerpen te doneren die absoluut onmisbaar zijn in een studentenkamer kan je een bijdrage leveren die in lijn ligt met jouw budget:

 • Een "spiegel" ter waarde van 5€.
 • Een "prullenmand" ter waarde van 10€.
 • Een "bureaulamp" ter waarde van 20€.
 • Een "bureaustoel" ter waarde van 40€. Hiermee heb je recht op een fiscaal attest.
 • Een "bureau" ter waarde van 80€. Hiermee heb je recht op een fiscaal attest.
 • Een "bed" ter waarde van 100€. Hiermee heb je recht op een fiscaal attest.

Wil je graag meer dan 100€ bijdragen? Geen probleem! Bij het inschrijvingsformulier kan je ook een zelf gekozen bedrag aangeven. Ook voor giften naar keuze boven de 40€ ontvang je een fiscaal attest.

Wil je als bedrijf meehelpen aan de bouw van de studentenresidentie op de VUB, dan kan je hier het sponsordossier downloaden.

 

 What’s in it for you?

Iedereen die aan de start verschijnt, krijgt een exclusief technisch VUB home-run loopshirt. Bovendien trakteren we alle lopers en hun supporters op een drankje en een kleine versnapering. Na aankomst is the place to be slechts enkele meters verwijderd van de aankomst op de grote markt.

Kan jij 3 vrienden overtuigen om mee te lopen? Dan krijg je een VUB-sweater. Opgelet: de vrienden die je aanbrengt moeten effectief ook aan de start verschijnen. Heeft iemand anders al een van je vrienden opgegeven bij zijn of haar inschrijving, dan geldt deze actie voor jou niet meer!

Maar er is meer!

Voor studenten

Speciaal voor studenten is er de exclusieve “pimp je kamer” actie. Kan jij het meeste geld inzamelen ten voordele van de nieuwe studentenresidentie? Dan mag jij op onze kosten je kot of kamer onderwerpen aan een heuse opfrisbeurt ter waarde van 250€. Je mag natuurlijk medestudenten, ouders, grootouders of andere mecenassen oproepen om je te helpen om een zo groot mogelijk bedrag te verzamelen.

Voor studentenverenigingen

De studentenvereniging die het meeste aantal leden op de been kan krijgen kan rekenen op een traktatie in de vorm van een vat op een fuif naar keuze. Let wel, wordt er een coëfficiënt gehanteerd: de 4km lopers tellen voor 1, de halve marathon lopers tellen voor 2 en de marathon lopers tellen voor 3. Daarenboven telt enkel het aantal leden mee dat effectief ook aan de start verschijnt!

Voor alumni en personeelsleden

Ook als alumnus of medewerker van de VUB maak je kans op een extraatje als jij de persoon bent die het meeste geld kan inzamelen ten voordele van de nieuwe studentenresidentie. Hulp van collega’s, vrienden of familie is ook hier toegestaan.

 • Kan jij 3 vrienden overtuigen om ook mee te lopen? Dan krijg je een VUB-sweater;
 • Loop je als student het grootste bedrag ten voordele van de studentenkamers bijeen dan mag je op onze kosten je kot of kamer pimpen;
 • De studentenvereniging die het meeste aantal lopers aan de finish van de halve marathon brengt trakteren we;
 • Ben je alumnus of medewerker van de VUB en verzamel jij de grootste gift dan krijg je een ticket voor 2 personen naar een Europese bestemming naar keuze geschonken door Brussels Airlines!

Inschrijvingen

De inschrijvingen voor de VUB Home Run zijn jammer genoeg afgesloten.