logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

WO II - Student in het verzet

donderdag, 8 november, 2012 - 14:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
campus Etterbeek
D 108
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
Lezing

Op 8 november 2012 oktober organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming een lezing door Karel Poma.

Bij het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog studeerde Karel Poma scheikunde aan de Gentse universiteit. De Duitse bezetting liet zich ook daar voelen en veranderde het studentenleven grondig. Er werd een nieuwe overkoepelende studentenorganisatie opgericht: het Gents Studenten Verbond (GSV), dat de germanisatiepolitiek van de Duitse bezetter genegen was. Het antifascistisch Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV) waartoe Karel Poma behoorde, werd door het GSV uitgesloten. In het najaar van 1940 benaderde oud-LVSV'er Albert Maertens Karel Poma om mee te werken in het verzet. Deze verzetsactiviteiten hebben een onuitwisbare impact gehad op zijn verdere leven. Zijn herinneringen aan deze periode heeft hij te boek gesteld in Student in het verzet. Mijn herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog.

Met dhr. Karel Poma, gewezen staatssecretaris van leefmilieu, gewezen minister van cultuur.

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.