logo

U bent hier

Waarschuwingsbericht

Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.

Zelf aan de slag als onderzoeksjournalist

donderdag, 29 november, 2012 - 14:00
Campus: Brussels Humanities, Sciences & Engineering campus
campus Etterbeek
D 108
UPV
02 629 27 50
upv@vub.ac.be
http://upv.vub.ac.be
Lezing

Op 29 november 2012 organiseert UPV | Uitstraling Permanente Vorming een lezing over onderzoeksjournalistiek.

Onderzoeksjournalisten kunnen makkelijker dan ooit het publiek inschakelen, dat we onder meer zien aan de toenemende rol van burgerjournalistiek. Ook kunnen journalisten sociale media gebruiken als informatiebron en contactennetwerk, plus grote hoeveelheden data in kaart brengen en verbanden daartussen. De nieuwe mogelijkheden worden vaak omschreven met Engelse termen zoals crowdsourcing, data mining, mapping of social storytelling. Maar welke praktijken schuilen erachter? Aan de hand van concrete voorbeelden leggen Ides Debruyne en Steve Paulussen uit hoe nieuwe mediatechnologieën gebruikt kunnen worden voor journalistieke research en nieuwsgaring. Daarnaast hebben ze het ook over de - ethische, wettelijke en praktische - beperkingen van het gebruik van nieuwe media voor onderzoeksjournalistiek binnen onze democratie.

Met Prof. dr. Steve Paulussen, Center for Journalism Studies, docent Dhr. Ides Debruyne, directeur Fonds Pascal Decroos voor bijzondere journalistiek.

Info en inschrijving

Nodige gegevens: naam, voornaam, emailadres, telefoonnummer/GSM, inschrijvingscode. Deze gegevens zijn nodig om uw inshrijving te registreren en om u op de hoogte te houden van eventuele last minute veranderingen.

Over UPV | Uitstraling Permanente Vorming 

UPV | Uitstraling Permanente Vorming (vzw) is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering en organiseert educatieve, culturele activiteiten om allerlei wetenschappen makkelijk en relevant te maken voor een breed publiek van volwassenen die duiding en een kritische blik écht belangrijk vinden.

UPV vzw is gespecialiseerd in wetenschapspopularisering met activiteiten verspreid over heel Vlaanderen en in Brussel voor al wie zich geen oor wil laten aannaaien.