Achter de schermen van... de snijzaal

maandag, 16 december, 2013 - 10:00
Campus: Brussels Health Campus
UZ Brussel
Snijzaal
upv
upv@vub.ac.be
geleid bezoek

Op maandag 16 december kunt u onder de kundige leiding van prof. dr. Jan Pieter Clarys van de dienst Experimental Anatomy van de Vrije Universiteit Brussel een rondleiding meemaken in de snijzaal van UZBrussel en kennismaken met anatomie in de praktijk.

De ontleding van menselijke lichamen vormt een belangrijke bron van kennis en ervaring. Het onderwijs in de anatomie vandaag volgt nog gedeeltelijk de voetsporen van de Brusselaar Andreas Vesalius (1514-1564). Spieren, zenuwen, bloedvaten en inwendige organen worden in de snijzaal blootgesteld. De realiteitswaarde van de ontleedkunde is uiteraard groter dan deze van gekleurde prenten of namaakmodellen. Maar het aanschouwen van dode lichamen en lichaamsdelen die voor onderwijs en onderzoek dienen, kan voor een buitenstaander schokkend zijn. Een bezoek is dus niet geschikt voor wie hieraan gevoelig is, maar ongetwijfeld boeiend en relevant.