• Opgelet! Dit event heeft al plaatsgehad.
  • Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Alumni-nocturne: Brussel, hoofdstad van Europa... in wording

donderdag, 16 mei, 2013 - 17:00 to donderdag, 16 mei, 2013 - 21:00
Europees Parlement Brussel
Trierstraat 3 (Luxemburgplein), 1050 Brussel
Alumnirelaties VUB
alumni@vub.ac.be
Alumni-event

Brussel is een meervoudige hoofdstad. En het valt op dat hoe meer de Belgische functies lijken te verdampen, hoe meer de internationale ontwikkelingen dé missie van het stadsgewest worden. Maar wat betekent het nu juist om "de hoofdstad van Europa" te worden? In hoeverre is Brussel dat al? Wat staat er nog te gebeuren? En hoe past dat alles in de Belgo-belgische politieke agenda?

Op deze en andere vragen zal Prof. dr. Eric Corijn tijdens een exclusieve alumni-nocturne een antwoord formuleren. En waar kan dat beter dan in het hart van de Europese politiek structuur, het Europees Parlement in Brussel? Geïnteresseerd? Schrijf je dan snel in want de plaatsen zijn beperkt!

Prof. Corijn is de oprichter van Cosmopolis, een multidisciplinair studiecentrum voor stad, cultuur en samenleving aan de VUB.

Programma:

• 17u: ontvangst
  • 17u30-18u30: rondleiding in het Europees Parlement
  • 18u30-19u45: lezing door Prof. dr. Eric Corijn
  • 19u45-21u : napraten met een hapje en een drankje

Na afloop van de nocturne kan je de gezellig sfeef opsnuiven op het Luxemburgplein, de “place to be” voor de talrijke europarlementsleden!

Praktisch:

De nocturne vindt plaats op donderdag 16 mei in het Europees Parlement.

Inschrijven voor deze activiteit is noodzakelijk en kan via het onderstaande inschrijvingsformulier. Het inschrijvingsgeld bedraagt 15€. Partners en vrienden van alumni zijn welkom, maar zij dienen eveneens in te schrijven via het inschrijvingsformulier. Je inschrijving is pas definitief na betaling. Inschrijven kan tot en met dinsdag 14 mei.

De ontvangst op 16 mei zal plaatsvinden in het informatiebureau van het Europees Parlement. Dit is gelegen aan de Trierstraat 3 (Luxemburgplein) te 1050 Brussel. Het Informatiebureau is gemakkelijk toegankelijk met het openbaar vervoer. Komt u met de wagen, dan parkeert u best in een van de 2 betaalparkings in de Wetstraat.

Schrijf je in:

Inschrijven voor dit evenement is jammer genoeg niet meer mogelijk!